miercuri, 24 august 2011

CE REZERVE AR TREBUI I SA AI IN CONGELATOR!




Legume:-1 punga cu morcovi
               -1…  telina(radacina)
              -1… fasole verde
              -1…  cu frunze de patrunjel
              -1…  cu mazare
             -1…  spanac,etc.
Aceste reserve te scot din impas daca se intampla sa  nu poti face cumparaturi intr-o zi ,dar trebuie totusi sa gatesti.
Daca ai epuizat din rezerva nu uita sa o complectezi!
Fructe:
Congelatorul este locul ideal pentru conservarea fructelor prin inghetare din care poti face apoi in timpul iernii,crème,tarte,torturi,budinci,inghetata,sosuri sau  iaurturile cu fructe .
Fructele congelate isi pastreaza aroma si parfumul din momentul verii!


Incearca si te vei convinge!

marți, 23 august 2011

Esti fumator si ai vrea sa renunti la fumat?

Iata o metoda simpla ,care NU te costa nici un ban!
Exista milioane de fumatori in lume, in  prezent, multi dintre ei incercand din rasputeri sa scape de acest viciu. Oricum, in timp ce unii cauta rezolvarea in diverse locuri, cheltuind sume exorbitante, raspunsul sta intr-un simplu MASAJ.

Data viitoare cand dorinta de a fuma isi face aparitia, maseaza-te in centrul palmelor si pe pielea dintre degetul mare si aratator, la ambele maini.

Un studiu descoperit in Preventative Medicine arata ca folosind acest simplu masaj anti-fumat, fumatorii aprind, in medie, cu 25% mai putine tigari, in fiecare zi, comparativ cu cei care folosesc plasturi cu nicotina sau guma de mestecat.

Se pare ca, faptul ca-ti tii mainile ocupate si iti masezi centri nervosi (care te pastreaza mai calm), te poate face sa renunti la fumat, te poate scapa de plictiseala si te poate ajuta sa incepi sa meditezi asupra acestui viciu care pe multi oameni ii costa viata!
Sursa internet

sâmbătă, 20 august 2011

STII CUM SE CURATA ARDEII COPTI.

Ardeii copti se pun intr-o cratita presarata cu sare grungoasa,apoi pe rand ce se coc se aseaza unii peste altii presarand sare peste fiecare strat.Se acopera cratita cu un capac sau o farfutie si se lasa asa pana ce ardeii se racesc.
Procedand astfel ardeii se vor curata foarte usor .Se pot folosii la salata de ardei copti ,la salata de vinete cu ardei copti, la ghiveciuri,la pus in congelator pentru iarna.
Mai exista si metoda fierberii in ulei,dupa cateva minute coaja ardeiului isi schimba aspectul aparand mici basicute pe suprafata ardeiului,se intorc pe toate partile se scot si se lasa la racit dupa care pielita se desprinde ca o camasa de pe ardei. Uluiul ramas se strecoara si se foloseste ca ulei cu gust de ardei la salate sau mancaruri.(ulei aromat cu gust de ardei)


spor la copt ardei! 

Cum se scot petele de pe fete de masa .


Fetele de masa sunt adesea patate cu sosuri,grasime sau vin.In multe situatii nici cel mai bun detergent nu reuseste sa le curete.
Daca vrei sa ai din nou fete de masa ca noi fara urme de pete procedeaza in felul urmator:
-umezeste locul petei cu apa calduta
-freaca locul petei cu sapun de rufe de CASA din belsug dupa care pune fata de masa sa se usuce la soare.
Daca pata este mai veche repetA operatiunea de 2-3 ori.Spala apoi cu detergentul pe care il folosesti in mod obisnuit si vei avea din nou fete de masa curate ,fara nici o pata.
ACEASTA METODA ARE EFECT LA  BUMBAC ,NU AM TESTAT-O LA FETE DE MASA CARE AI IN COMPOZITIE MATERIAL SINTETIC!

vineri, 19 august 2011

Cum se curata vinetele coapte!




Rapid, fara sa te arzi ,fara sa iti strici manichuira!
Dupa ce sa copt vanata, aseaz-o pe o planseta, taie-o in 2 pe lungime dupa care scoate miezul cu o lingura de supa.
Pune continutul intr-o strecuratoare la scurs si in momentul in care sa racit toaca vinetele si foloseste-le la salata, mancaruri ,zacusca sau pune in congelator pentru iarna.
In acest fel vinetele raman albe, nu se inegresc de loc.

Spor la treaba.